Υπηρεσίες.

Δωρεάν Υπηρεσίες.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Γιατί να κάνω ανακύκλωση;

Τα οφέλη από την ανακύκλωση
μπαταριών είναι κοινά για όλους.
Δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον
για εμάς και τα παιδία μας.
Σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης,
η ανακύκλωση μπαταριών γίνεται για:

Την προστασία του περιβάλλοντος και
την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Την μείωση του όγκου των
απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στους
ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων)
Την εξοικονόμιση πρώτων υλών
Την εξοικονόμιση ενέργειας
Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Την συνεθσφορά στον πολιτισμό,
εφόσον η εναλλακτική διαχείριση των
απορριμμάτων αποτελεί δείκτη πολιτισμού

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΟΣ ΕΛΕΝΧΟΣ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να μας επισκεφτήτε χωρίς ραντεβού για δωρεάν έλεγχο σε:


  • ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Το εξειδικευμένο προσωπικό μας χρησιμοποιώντας μηχανίματα τελευταίας τεχνολογίας, θα σας ενημερώση για την κατάσταση της μπαταρίας σας, αν χρειάζεται
   φόρτηση ή αντικατάσταση.
 • ΔΥΝΑΜΟ-ΑΝΟΡΘΩΤΗΣ: Κατα την επίσκεψη σας στο κατάστημα μας με το όχημα σας αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα-φορτηγό και ύστερα από μέτρηση με εξειδικευμένο μηχάνιμα όπου
  γίνεται θα σας ενημερώσουμε αν το σύστημα φόρτησης λειτουργεί σωστά.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΗ

Με ένα τηλεφώνημα στο 2316 019075 θα έρθει ένας εξειδικευμένος τεχνικός άμεσα στον χώρο σας και θα αντικαταστήσει την μπαταρία σας.

Μετά την αντικατάσταση θα ελέγξει εάν δουλεύει σωστά το δυναμό του αυτοκινήτου σας ή ο ανορθωτής της μπαταριας σας.

Σας Παρουσιάστικε Κάποιο Πρόβλημα;

Γενικές ερωτήσεις

Η μπαταρία ή αλλιώς συσσωρευτής είναι το ηλεκτρικό εξάρτημα που μπορεί να αποθηκεύει ηλεκτρισμό για μελλοντική χρήση σε μορφή χημικής ενέργειας.  Η τάση από την αποθηκευμένη χημική ενέργεια προκαλείται όταν δύο ανόμοια υλικά όπως οι θετικές και οι αρνητικές πλάκες εμβαπτίζονται στον ηλεκτρολύτη. Μετατρέπεται σε ηλεκτρική, όταν δημιουργηθεί κύκλωμα μεταξύ των θετικών και των αρνητικών ακροδεκτών. Όταν μια μπαταρία συνδεθεί με φορτίο, το οποίο χρειάζεται ηλεκτρισμό, όπως η μηχανή του οχήματος, ρέει ρεύμα από την μπαταρία. Η μπαταρία αρχίζει να αποφορτίζεται, σε αυτό το σημείο επεμβαίνει το δυναμό, μια συσκευή που επιστρέφει στον συσσωρευτή το ρεύμα που καταναλώθηκε ώστε να μην «ξεμένουμε».

Υπάρχουν πολλά μεγέθη μπαταριών, συνέπεια της ύπαρξης πολλών κατασκευαστών και διαφορετικών τύπων αυτοκινήτων καθώς και προδιαγραφών. Έτσι οι μπαταρίες ανάλογα με την χωρητικότητά τους ξεκινούν από 45 αμπέρ (Ah) για τα πιο μικρά οχήματα, από 50-70 Ah μεσαίου τύπου,70-100 Ah και πάνω για οχήματα υψηλών απαιτήσεων. Εδώ πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι, τα οχήματα που διαθέτουν σύστημα start – stop εξοπλίζονται με μπαταρίες που διαθέτουν το διπλάσιο επίπεδο αντοχής σε σχέση με τις συμβατικές και οι χωρητικότητα τους ξεκινάει από τα 70 Ah Αν και αρκετοί τύποι οχημάτων μπορούν να πάρουν σχεδόν όλα τα μεγέθη των μπαταριών, σας συμβουλεύουμε πριν την αντικατάστασή της να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος ή σε κάποιο οδηγό online στο internet ελέγχοντας το κωδικό που ήδη έχετε ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει απόλυτα στην ανάλογη θέση του οχήματός.

Η μπαταρία με συνήθη χρήση διαρκεί 4 έως 6 χρόνια. Αναλόγως τη χρήση, την οδήγηση και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν. Οι περισσότερες έχουν εγγύηση 2 ή 3 χρόνια ανάλογα τον κατασκευαστή.

Οι κυριότεροι παράγοντες που φθίνουν την μπαταρία είναι τέσσερις:

 

 • Οδηγική συμπεριφορά: Προτείνουμε συνετή οδήγηση χωρίς απότομες επιταχύνσεις και δυνατά φρεναρίσματα χωρίς λόγο. Απέφυγε όσο μπορείς τους βίαιους κραδασμούς από προσκρούσεις σε πεζοδρόμια και λακκούβες. Είναι ικανές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτή βλάβη ακόμη και στη νέα σου μπαταρία.

 

 • Καιρικές συνθήκες: Οι χαμηλές αλλά και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά την μπαταρία, είναι κάτι όμως που δεν εξαρτάται από εσένα, εάν όμως διαθέτεις κλειστή ή στεγασμένη θέση στάθμευσής, καλό είναι το όχημα να φυλάσσεται εντός.

 

 • Οδήγηση σε περιοχές με μποτιλιάρισμα: Επειδή στις μικρές διαδρομές με πυκνή κίνηση και μάλιστα σε αργούς ρυθμούς, γίνεται χρήση διαφόρων συσκευών ψυχαγωγίαςκλιματισμού ή άλλων συστημάτων, καταναλώνεται αρκετή ενέργεια ενώ η μπαταρία δεν προλαβαίνει να φορτιστεί πλήρως, έτσι μειώνεται συνεχώς η διάρκεια και η απόδοσή της. Διάλεξε διαδρομή με λιγότερο “μποτιλιάρισμα” ακόμη και αν πρέπει να διανύσεις μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση.

 

 • Ακινητοποίηση οχήματος: Είναι γεγονός ότι όσο συχνότερα μένει ακινητοποιημένο το όχημα σου, τόσο μειώνεται η ζωή του ιδίου και του εξοπλισμού του. Έτσι αφαιρώντας τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας σε περιπτώσεις ακινησίας από μήνα και πάνω, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα ξεμείνεις από ρεύμα όταν το χρειαστείς.

Κατ’ αρχήν δώσε ιδιαίτερη σημασία στα χαρακτηριστικά της μπαταρίας όπως,

 

 • μέγεθος (το αναλύσαμε πιο πάνω),
 • χωρητικότητα σε αμπερώρια (Ah), προτίμησε να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή,
 • ισχύς εκκίνησης μπαταρίας (EN ή CA ή CCA) δηλαδή πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει κατά την εκκίνηση στον κινητήρα, ίσως οι περισσότεροι αγνοούν τη σπουδαιότητα αυτού του χαρακτηριστικού που διασφαλίζει τη σωστή εκκίνηση όλων των συστημάτων του οχήματός ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες όπως ο παγετός.
 • Τέλος πρόσεξε την αναγραφόμενη ημερομηνία κατασκευής που πρέπει να εμφανίζεται στη μπαταρία, είναι σωστό αυτή που θα επιλέξεις να μην έχει μείνει στο ράφι του προμηθευτή για πάνω από έξι μήνες.